allesbedrukt
Overzicht
HELP, ik kan niet kiezen!
Wetgeving tassen per 01.01.2016


Transparant

Wetgeving tassen per 01.01.2016

Toelichting op overheidsaanpak voor het reduceren van het gebruik van plastic draagtassen

Tassenbedrukt.nl wil u als klant graag duidelijkheid verschaffen en op de hoogte houden over het overheidsbeleid per 1 januari 2016. Dit om uw keuzes voor diverse materialen en typen tassen te kunnen verantwoorden en passend te maken binnen uw bedrijf.

Het belangrijkste besluit is dat per 1 januari 2016 geen gratis plastic tassen meer mogen worden uitgegeven bij kassaverkopen. Plastic tassen voor reclame en promotie doeleinden mogen dus nog wel gratis worden weggegeven mits dit niet gelijktijdig met de verkoop van producten geschiedt en via een kassa-uitgiftepunt.

Het verbod voor gratis uitgifte geldt voor alle soorten plastic draagtassen en op draagtassen met een plastic coating of voering. Dit geldt dus ook voor bv big shoppers, biologisch afbreekbare tassen of papieren tassen met een zogeheten laminering (dun plastic laagje aan de buitenzijde voor een glimmend effect en welke bestand is tegen vocht). Onduidelijkheid is er nog t.a.v. bestanddelen als synthetische materialen en biologische polymeren. Deze vallen wel onder de regeling, maar het ministerie blijft het antwoord vooralsnog schuldig t.a.v. bijvoorbeeld jute en linnen tassen, waarin deze materialen ook kunnen voorkomen.

Tassenbedrukt.nl verwacht dat op korte termijn, door de onrust die momenteel terecht nog heerst onder winkeliers en groothandelaren, vanuit de overheid eenduidigheid wordt verschaft. Het verbod zal de eerstkomende maanden als aangekondigd door staatssecretaris Dijksma overigens soepel worden gehanteerd. Dit houdt in dat het ministerie eerst wil kijken hoe de naleving is, op basis van steekproeven. Hierbij worden in aanvang enkel waarschuwingen uitgedeeld. Uiteraard houden wij u op de hoogte van ieder moment waarop er meer duidelijkheid en eenduidigheid aan u als klant kan worden verschaft.

Wij van Tassenbedrukt.nl staan u graag met raad en daad te woord. Mail naar sales@tassenbedrukt.nl of bel naar 0318 -830933 voor het beste advies op maat.

Zoals gewend hanteren wij snelle levertijden voor alternatieven die u zoekt, kunt u bij ons terecht vanaf lage startaantallen van 500 stuks en vindt u bij ons de prijs direct online.

Een exacte uitleg over de regelgeving voor winkeliers, de handhaving en de uitzonderingen die gelden, vindt u via de volgende links die zijn uitgegeven door het ministerie.

2016_Voorbereid_op_verbod_gratis_plastic_tassen.pdf

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/afval/vraag-en-antwoord/verbod-gratis-plastic-tassen-winkels

Team Tassenbedrukt

allesbedrukt
ALTERNATIEF
voor vervanging
van uw
plastic tassen
Transparant